Annokset
4
Valmistusaika
10-15 minuuttia
Kypsennysaika
30-40 minuuttia
"Kun kokeilin ensimmäistä kertaa pasta e ceciä, rakastuin täysin enkä voinut lopettaa sen tekemistä kuukausiin. Maku ja rakenne ovat äärimmäisen lohdullisia, ja sillä uhalla, että loukkaan italialaisia serkkujamme, vertaan sen rauhoittavia ominaisuuksia aikuisten papuihin paahtoleivällä. Riippuen siitä, missä päin Italiaa olet, pasta e ceci vaihtelee huomattavasti alueittain. Köyhemmässä etelässä se esiintyy puhtaimmillaan, kun se valmistetaan munattomasta mannapastasta, kikherneistä ja ehkä vähän tomaattia. Kun taas pohjoiseen, vauraammille ja runsaammille alueille siirryttäessä soffritto-pohjaan lisätään anjovista, runsasta munapastaa ja runsaita paloja pancettaa. Rakastan sitä kaikissa näissä muodoissaan, erityisesti hyvän pancettan kanssa, ja säästä ja jääkaapin antimista riippuen lisään siihen usein joitakin näistä ylellisistä lisukkeista. Mutta tätä kirjaa varten ajattelin näyttää, miten hyvää se voi olla vaatimattomimmassa muodossaan. Ainoa pyyntöni on, että käytät hyvälaatuisia keitettyjä kikherneitä."
Ote teoksesta Maatilan pöytä Teksti copyright © 2023 by Julius Roberts. Valokuvat copyright © 2023 Elena Heatherwick, ellei toisin mainita. Kuvitusten tekijänoikeus © 2023 Jethro Buck. Julkaisija: Ten Speed Press, Crown Publishing Groupin imprintti.