Kirjoitamme tätä juuri nautittuamme makrokulhon täynnä raakoja vihanneksia, joiden päälle on lisätty mustasiemenöljyä - reseptin täydellisyys. Makrokulho on kehoasi ylläpitävä ja vahvistava. Sitä me kaipaamme aina, kun elämä tuntuu edes hieman sekavalta.
Meille temppu on säilyttää yllätyksellisyys ja uutuudenviehätys riippumatta siitä, kuinka monta makrokulhoa tai Buddha-kulhoa nautimme. Mustasiemenöljyn intensiivisen pippurinen maku on ihana asia, joka on hyvä olla varastokaapissa. Se viipyy mukanasi vielä pitkään sen jälkeen, kun olet lopettanut syömisen, ja jatkaa stimuloivaa ja energisoivaa vaikutusta.
Mustasiemenöljyn käyttötarkoitukset
Puhumattakaan siitä, että mustasiemenöljy tukee immuunijärjestelmääsi sen sisältämän arvokkaan tymokinonin ansiosta. Timokinoni on syy siihen, että muinaiset parantajat käyttivät Nigella sativaa eli mustakuminaa kaikenlaisten sairauksien hoitoon, ja nykytutkijat tutkivat sitä parhaillaan. Sen monien etujen joukossa on muun muassa maksasuojaavia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia(1).
Kikherneet ovat äärimmäistä lohturuokaa, ja niistä saa täydellisen pohjan terveellisille hiilihydraateille ja proteiineille. Sen päälle on enää luotava kauniisti tasapainotettuja maku- ja rakennekerroksia.
Porkkananauhat ja punakaali tuovat väriä ja tärkeää C- ja K-vitamiinia sekä alfa- ja beetakaroteenia. Ne muodostavat myös kauniin rapean kontrastin reseptin muille koostumuksille. Meistä on ihanaa, miten ruusukaalin kaltaisten minikaalien hennot kerrokset toimivat niiden rinnalla. Tutustu artikkeliin mustasiemenöljyn annostelu saadaksesi tietoa siitä, mikä on oikea määrä mustasiemenöljyä, joka kannattaa sisällyttää päivittäiseen rutiiniin.